History
Icon-add-to-playlist Icon-download Icon-drawer-up
Share this ... ×
...
By ...
Embed:
Copy
Rss
Make a living
Podden om att göra karriär med hjärtat
Category: Careers
Location:
Followers (3)
Currently following. Unfollow
Image_nophoto Picture?width=25&height=25 Image_nophoto
by Anna Höglun...
x
take it with you
Iphone5s_trans go mobile with Podomatic's new iPhone app.
don't have an iPhone? no problem »
x
loading results... Loader
loading results... Loader
x
No results found.
November 28, 2017 12:57 PM PST

Varm välkomna till säsongens sista avsnitt! Vi avrundar året med att leva som vi lär och ta oss tiden att REFLEKTERA över det gångna året: Vad har gjort oss stolta, ledsna och glada? Var det något vi önskade oss och inte fick, eller något som hände som vi inte förväntade oss?

Vi önskar er alla ett riktigt gott nytt och en glad första advent! I januari är vi åter!

Med värme,
Anna & Linda

November 21, 2017 12:13 PM PST

Jag börjar på måndag. Jag gör det senare. Jag skulle vilja, men...

Hur (på)börja saker på ett framgångsrikt sätt? Och hur minska motståndet mot att ta sig an "alla måsten"?

Vi pratar tips och tricks samt om tillfällen där vi båda fastnat i prokrastinerandets klor.

Varmt välkomna!

November 14, 2017 02:50 PM PST

Pinsamheter, ouppnådda mål eller missade milstolpar. I veckans avsnitt pratar vi misslyckanden och om gånger när det har skitit sig för oss, både i stort och smått. Som sig bör när man pratar pinsamheter och misslyckanden blir det delvis roligt och delvis smått plågsamt. Till slut landar vi ändå i devisen att failure is an opportunity in disguise.

November 07, 2017 01:46 PM PST

This week’s episode will be a special one as it’s our first in English. We had the honor of talking to Kocelia Bladehane, or Kocho, which he prefers to be called. Kocho is a musician, both by profession and at heart. His band Los Colores has to date mainly been touring Venezuela and South America, but just signed a deal with a european record label. The process of getting the band out of Venezuela, however, is a difficult one, something we will touch upon in this episode.

Kocho is currently based in Barcelona, but had at the age of 22 been living in 6 different countries. He speaks four languages and plays at least as many instruments. We spoke about what it’s like to grow up around the world, rootlessness, about being on stage in front of 25.000 people and the importance of not letting quitting be an option.

We were touched by Kocho’s stubbornness, his humble attitude and above all, his burning passion for music.

October 31, 2017 03:54 PM PDT

Snygga flöden i sociala medier, #ootd, skarpa tweets, en lyckad karriär, flest likes, de bästa affärsidéerna, hembakat surdegsbröd och mys med älsklingen.

När går inspiration ifrån att vara inspirerande till att bli en stressfaktor?

Om jag inte är sådär gyllenbrun, yogar, har den senaste MacBooken, dricker kokosnötsvatten samtidigt som jag är digital influencer, driver två egna bolag och går upp klockan fem på morgonen för den där superhärliga joggingrundan #finnsingetdåligtväder, vill jag då inte tillräckligt mycket?

I dagens avsnitt pratar vi om när vi blir inspirerade, vs. när inspirationen istället riskerar att bli en stressfaktor.

Vad inspirerar Dig?

October 24, 2017 01:58 PM PDT

Att få sina kläder bedömda, sexuella anspelningar, kommentarer om utseende. Saker som varken bör eller ska höra hemma i professionella sammanhang. Ändå publicerar vi det här avsnittet. Om kvinnor i karriären och om anekdoter som inte ska behöva berättas. Hur hantera, hur agera? Vi har långt ifrån alla svar, men nu är det dags att börja ställa ännu fler frågor. Följ med oss när vi tänker högt kring att vara kvinna i karriären.

October 18, 2017 09:03 AM PDT

Towe Carlsson kommer ursprungligen från Leksand och påbörjade sin modellkarriär ganska “sent”, som 18-åring. Yrket som modell har tagit henne ut i världen och hon har bland annat bott i Spanien, Australien, Tyskland och Italien. Att ha världen som sitt hem har inte bara varit spännande, utan också utmanande och ensamt.

I podden pratar vi om de lärdomar och vänskaper modellandet lett fram till, om mentorskap och om att stötta varandra i en tuff bransch. Vi pratar också om saker som gör oss båda både arga och ledsna, på temat #Metoo.

October 10, 2017 10:38 AM PDT

Att nätverka "handlar om att befinna sig i sammanhang du gillar att vara i”, befäste Nisse i förra veckans Make a living. Vi håller med. Du behöver ju faktiskt inte avbryta folk vid mingelbord eller bära broscher i fräcka färger för att öka sannolikheten att någon startar en konversation med dig. Vi delar med oss av fadäser, tips och funderingar kring nätverkande.

October 03, 2017 02:23 PM PDT

Nils-Erik Jansson, aka Nisse, är juristen som startade sitt första företag under universitetstiden, vilket har visat sig vara en bra satsning. För tre veckor sedan tilldelades han priset Legal Innovator of the Year, men Nisse har även andra ess än det juridiska i rockärmen, såsom kartor och artificiell intelligens (AI). Även om du själv inte har någon av de populära Mapiful-kartorna på väggen har du troligtvis inte undgått att se dom hemma hos en vän eller bekant.

Nisse är, enligt oss, någon form av skolboks definition av vad som i folkmun kallas för serieentreprenör. Han driver sex bolag inom bland annat e-handel och LegalTech. Dessutom har han ett fantastiskt stort hjärta, äter barnens halvätna mackor till frukost och lyssnar på Hisingens kanske tyngsta Hiphop.

September 26, 2017 01:54 PM PDT

Är det ok att fejka att man kan något man egentligen inte kan, för att därefter
speed-googla i hemlighet? När ska man, om någonsin, fejka kompetens? Och kan ett "fejkande" av kompetens snarare vara ett mer vågat sätt att lära sig på?

Fake it 'til you make it säger vi (med vissa - dock förvånansvärt få - reservationer). Vad tycker ni?

loading more... Loader
 
x

take it with you


Iphone_trans Listening to podcasts on your mobile devices is extremely convenient -- and it's what makes the podcasting medium so powerful.

You can take your favorite shows and mixes with you anywhere, but to do so requires some quick and simple steps.

Let's walk you through that process together.
step 1:


Click the "Subscribe With iTunes" link in the page's sidebar:

Subscribe_with_itunes

This will require that you have the iTunes software on your computer.

(You can download iTunes here.)
step 2:
Itunes_ss

Now that you've subscribed to the podcast on iTunes, the feed will display in your "Podcasts" section on the left navigation bar.

Click there and you'll see the show displayed in the iTunes browser.

You can "get all" to download all available episodes or just individual episodes.
step 3:


Plug your mobile device (iPhone, iPad, iPod) into your computer with the Dock Connector cable, and click the device in iTunes's left navigation bar.

Itunes_ss2

Once you have your device highlighted, click "Podcasts" in the top navigation bar and sync the podcasts you want on your device. Click "apply" and the episodes you have downloaded on your iTunes software will sync with your device.
that's it!

The beauty of this process is that now, every new episode of your subscribed podcasts will automatically sync to your device every time you plug it in and open iTunes. You can now take your favorite shows with you everywhere you go.

Enjoy!
done!
x

share this podcast


Email a friend about this podcast
x

subscribe to this podcast

Rss-icon RSS
Itunes-icon iTunes